zondag, 08 januari 2017 20:44

Vos oppermachtig bij het NK-veldrijden, Woudsma rijdt steady

Vandaag was het tijd voor het NK-veldrijden in Sint-Michielsgestel waar onze renster Josine Woudsma de eer hooghield namens NWVG-uplus.

In een sterk bezet startveld, waar alle grote namen die om de medailles en om dé kampioenstrui streden, vloog Josine het veld in na het startschot.

Het parcours was er niet makkelijker op geworden na de sneeuwdag van gisteren. Dit liet met name in het bos zijn sporen na waardoor diepe sporen ontstonden door de modder. Grasstroken werden afgewisseld met zeer technische stukken in het bos, glibberige schuine stroken en alle aspecten van een echte veldrit kwamen voorbij; brug, trap, balkjes en zandbakken.

De eerste ronde zat Josine helaas achter een renster die geen raad wist met het parcours en was passeren ook niet mogelijk. Hierdoor heeft ze naar eigen zeggen ‘achter de feiten aangefietst’. Nadat ze deze teleurstelling had verwerkt ging zij ‘steady’ door. De vele crosstrainingen kwamen goed van pas op de trappen, balkjes en zandstroken waar Josine met volle overgave over- en doorheen vloog.

In de laatste ronde eiste al haar inspanningen zijn tol en belande Josine nog in de modder.  Maar starten op een NK, is finishen op een NK, dus Josine stapte dapper weer op en eindigde uiteindelijk op een 25e plek. En, goed voor de sponsoren; ‘ik zat in de samenvatting van de NOS!’, appt Josine na afloop van de koers naar haar team.

Nagenieten van het NK? Kijk dan nog een samenvatting via nos.nl.